Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » Украинское кино » Кіра Муратова вперше зніматиме кіно в Києві (фото)

Кіра Муратова вперше зніматиме кіно в Києві (фото)

Сообщений 1 страница 12 из 12

1

Завершився одеський етап знімального періоду нового фільму Кіри Муратової "Мелодія для шарманки». Продюсером якого, як і попередньої стрічки, Кіри Георгіївни, став Олег Кохан, директор кінокомпанії Sota Cinema Group за підтримки Міністерства культури і туризму України.

http://culture.unian.net/photos/2007_12/1198757520.jpg
Литвинова в образі казкової феї

http://culture.unian.net/photos/2007_12/1198757433.jpg
Героїня Ренати Литвинової – просто Кіса, поспішала до сого «подарунка»...

У перших числах січня дія різдвяної казки, головними героями якої стали малолітні діти, що залишилися без батьків, пересувається у Київ.

Ренаті Литвиновій у новому фільмі дісталася роль багатої, бездітної пані, в образі прекрасної феї, яка поспішає назустріч своєму щастю – маленькому покинутому хлопчиськові, котрого випадково знайшов у передноворічну ніч для неї її чоловік, роль якого виконав Олег Табаков.

Але казки не завжди мають щасливий кінець…

У цьому фільмі дивно переплітаються піднесені біблейські істини з вуст божевільного, діти, які зимують у каналізаційних люках, «золота молодь», спрагла гострих відчуттів, гра в рулетку, і гра зі смертю, злочин закону заради врятування життя і злочин заради розваги.

Сценарій написаний київським драматургом Володимиром Зуєвим у співавторстві з Кірою Муратовою. Оператор-постановник фільму – Володимир Панков. Композитор – Валентин Сильвестров. Дитячі ролі у фільмі виконують Олена Косюк і Рома Бурлака, а дорослих героїв грають Ніна Русланова, Георгій Делієв, Наталія Бузько, Жан Данієль, Юрій Невгамоний, Філіп Панов та інші.

Актор Георгій Делієв у фільмі зіграв жебрака і дуже цьому радий.

– Мені пощастило, – каже Делієв, – грати роль жебрака, божевільного проповідника, якого б`ють безпритульні в сирому брудному ангарі. Проте, на майданчику панує атмосфера душевного тепла та комфорту. Що стосується фільму в цілому, мені здається, Кіра знову здивує і вразить кіноглядачів новими відкриттями в розумінні людської душі.

У стрічці Наталія Бузько зіграла незвичну роль і сподівається, що в реальному житті їй ніколи не доведеться таке чинити.

У цій картині, захоплено сказала Наталія Бузько, – у мене незвичайне амплуа. Дуже сподіваюся, що в реальному житті мені ніколи не доведеться випробувати подібне задоволення – розважатися крадіжкою, красти ради викиду адреналіну. Тим більше, коли бачиш, з одного боку, бездомних дітей, які намагаються вижити, а з іншого, – «золоту молодь», що нехтує своїм життям. Ми всі останніми роками «пішли в себе», намагаємося або не помічати проблем, або переносимо відповідальність на інших. Якась поголовна байдужість. Цей фільм примусить задуматися і, можливо, навіть тих, кого ми граємо.

За матеріалами прес-служби кінокомпанії Sota Cinema Group

Фото Володимира Зінченка

УНІАН

0

2

Кира Георгиевна, а может хватит который фильм подряд снимать одних и тех же актеров? Санта-Барбара с разными сценариями получается! Рената Литвинова и Маски-Шоу - это хорошо но не в каждом же фильме! Они наверно уже сроднились!  :fie:

0

3

А я не представляю фильмы Муратовой без Литвиновой...

0

4

Когда-то в интервью журналу "ШО" Кира Муратова сказала: "Один ужас для меня может перевесить все. Если бы я верила в бога, то я бы считала, что он жуткий садист и сволочь. Потому что так все устроить, так мучить людей и зверей и создать такую картину мира, в которой столько истязания… " 
Не очень мне это все понравилось. Скажу честно: у меня не получается смотреть ее картины. И наверное - это навсегда...

Отредактировано Изя Кацман (2008-02-03 18:18:10)

0

5

А Вы никогда не думали, что Кира Муратова все-же права? Ко мне иногда приходят такие мысли в голову... Но потом как-то возвращаюсь на круги своя... А может, это просто страх, что Бога нет и мы сами в ответе за свою жизнь?

0

6

stenobit написал(а):

Кира Георгиевна, а может хватит который фильм подряд снимать одних и тех же актеров? Санта-Барбара с разными сценариями получается!

Це не єдиний випадок у кінематографі, коли режисер знімає певних акторів у, практично, кожному фільмі. Наприклад, Федеріко Фелліні зафільмував свою дружину (Джульєта Мазіна) у 8 фільмах, також він постійно працював з Марчело Мастрояні. У Фасбіндера взагалі одні актори на кілька фільмів. Кустуріца також для своїх фільмів запрошував "свою банду". Список можна продовжити: Стеллінг, Гайдай, Озон, Альмадовар...
Для режисера щоб створити картину потрібна своя команда не тільки знімальної групи, так і акторського складу. Це вже з власного досвіду.

0

7

Dgonny, но ведь трусость самый страшный грех...

Отредактировано Изя Кацман (2008-02-04 17:50:23)

0

8

olesia написал(а):

Це вже з власного досвіду.

, а подробней? заинтересовали  ;)

0

9

Orlov написал(а):

а подробней? заинтересовали

Про акторскій склад у фільмах говорила Кіра Муратова на прес-конференції чи на майстер-класі, я вже точно не пам'ятаю.
Йос Стеллінг під час зйомки фільму "Душка" розповідав, чому він працює тільки з однією командою (деякі колеги з самого початку його режисерськог шляху) та чому запрошує акторів, з якими вже працював. Тому такі висновки :)
А ще в мене робота в цій сфері.

0

10

olesia, я понимаю одна команда – сценаристы, операторы и т.д. (то есть съемочная группа). Но одни и те же актеры в каждом фильме – получается сплошная Санта-Барбара. Только вместо Бриджит Добсон, Джером Добсон – Кира Муратова, а вместо Сиси Кепвела – Рената Литвинова!
Фильмы Киры Муратовой можно смотреть как сериал с разными историями.  %)

0

11

_Pa3oT_ написал(а):

olesia, я понимаю одна команда – сценаристы, операторы и т.д. (то есть съемочная группа). Но одни и те же актеры в каждом фильме – получается сплошная Санта-Барбара. Только вместо Бриджит Добсон, Джером Добсон – Кира Муратова, а вместо Сиси Кепвела – Рената Литвинова!
Фильмы Киры Муратовой можно смотреть как сериал с разными историями.

І знову про Муратову... У неї своє режисерське бачення і людей для кіно вона вибирає досить дивним способом. Якщо їй подобається процювати з Літвіновою, то нехай процює.
P.S.Не всі  фільми Муратової за участі Літвінової.

0

12

olesia написал(а):

P.S.Не всі  фільми Муратової за участі Літвінової.

Дивно

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » Украинское кино » Кіра Муратова вперше зніматиме кіно в Києві (фото)