з 20 листопада у Кінотеатрі Київ "Молодість" представляє:

МАРАДОНА ОЧИМА КУСТУРИЦІ

У своєму першому повнометражному документальному фільмі Емір Кустуриця представляє екстраординарну історію життя та відроження Дієго Марадони. Використовуючи архівні матеріали і власні зустрічі з легендою, режисер запрошує глядачів у цікавий вир місць
та імен, пов’язаних з Марадоною. Від Аргентини до Неаполя, від Куби до Барселони; від родини та друзів дитинства до товаришів по команді та світових лідерів - Фідель Кастор, Уго Чавес. Глядачі разом з Марадоною проходять шлях від перших кроків на
футбольному полі до світового визнання, від трагічного падіння до славного відродження.

Кустуриця ходить до Марадони в гості, говорить з ним про життя і любов. Така собі приятельська розмова  «за життя»: який у Марадони батько, які дочки, що Марадона думає про Буша…

Цей фільм – історія про Бога, який спустився на Землю, але так й не придумав, чим тут зайнятися. 

Музику до стрічки написав відомий музикант Ману Чау. Кустуриця хотів, аби музикант виконав пісню "Santa Maradona", але ідея Ману Чао не сподобалася, і він написав іншу пісню. І вона таки прикрасила цей незвичайний фільм. 

«В фільмі будуть показані «три Марадони», яких я відкрив для себе під час зйомок: футбольний наставник, вільний від політкоректності громадянин, який виступає проти однобічної політики США і сімейна людина. Ці три Дієго зустрінуться в кінці фільму на
стадіоні Aztec в Мехіко, де Дієго забив свій найвідоміший гол під час чемпіонату 1986 року у грі проти англійською збірної.» Емір Кустуриця. http://www.molodist.com/filmcatalogue/79

ЧОРНЕ СОНЦЕ

Еротична драма класика польського кіно Кшиштофа Зануссі про кохання, смерть та помту.

Екранізація п’єси італійського драматурга Рокко Фаміліарі, заснованої на реальних подіях двадцятирічної давнини. Випадково потрапивши у приціл снайпера, гине молодий чоловік на ім`я Манфреді (Лоренцо Балдуччі). Його дружина Агата (Валерія Голіно), яка
ще не встигла побачити у сімейному житті нічого, окрім щастя, присягається собі знайти вбивцю.

Історія помсти у «Чорному сонці» є лише першим шаром складної філософської конструкції, що змушує глядача глибоко задуматися про природу добра, зла і кохання, яке штовхає людину до помсти.

"У фільмі є важлива для мене фраза: «Прощення можливе, поки існує надія». А з іншого боку, мені хотілося розповісти у цій стрічці про таке кохання, яке сьогодні стало анахронізмом. Тому що істинне кохання зникає. Сьогодні вкрай застарілою п’єсою
Шекспіра є «Ромео і Джульєтта». Тому що сьогодні Ромео розмірковує так: «Ну що, померла Джульєтта. Можна сплакнути і найти іншу дівчину». Усе стало таким легким! 

А я хотів розповісти про людей, які не можуть жити у такій легкості, і для яких втрата людини – це втрата життя. Це зникаючий елемент культури. І я пишаюся тим, що мій фільм анахронічний. Хтось повинен  нагадати про те достоїнства такого кохання, що
здатне змінити усе життя. 

У наш меркантильний час ми іронічно сприймаємо велике, справжнє кохання. Бідні ми, бідні люди! Я знімав стрічку про те, що без кохання усе втрачає сенс."
Кшиштоф Зануссі.