Олег Скрипка – ще у 2007 році став піоднімати тему героічних пісень в українській культурі (результат його праці Ви можете почути у збірнику "Українська героїчна пісня"). Ці записи можна вже сміливо вважати раритетами – вони до сих пір є зразками бездоганного виконання і високої поезії.
Українські стрілецькі та повстанські пісні
Сообщений 1 страница 4 из 4
Поделиться12008-09-18 12:52:18
Поделиться22008-09-19 19:04:52
Дійсно чудова підбірка! Знайшов у друга...взагалі до прослухованная скептично ставився,а потім - я був вражений.
Доречі, трек 03. Хвилю тримай - Я сьогодні від вас від'їжджаю
мелодією трохи нагадує "Тучи над городом встали". і змістом.
взагалі, сила музики незбагненна. а може мені просто здалося.
Отредактировано blacksun2000 (2008-09-19 19:31:23)
Поделиться32008-09-19 20:26:03
А меня от таких песенок мандраж берет - герои не те сегодня, мода на неудачников пошла
Поделиться42008-09-19 23:16:18
А Ви взагалі їх слухали?
просто взагалі нас привчили боятися бути героями - тому що на них клеять ярлик
кіношності та взагалі посміховиськ- а так - ще й фашизма.
і взагалі зараз час -не невдах - зараз час споживачів... просто споживаючи не надо хоча б ненавидіти ту країну де живеш.
тому і в музеї ходять тільки на "великі" імена,
хоча сам знаю, що навіть в невеликих галереях, і на негромких виставках, - знавжди можна знайти більш, ніж діаманти мистецтва.
просто признати щось нове і некласичне - це ризик.
Взагалі, і серед російськомовного населення є багато - як це не дивно - активних українських нацоналістів.
в прямому значенні цього слова... і тому мабуть і ці люди наперекір всьому і мабуть будуючи свої, можливо, і
прагматичні плани не здали таку величезну країну. тому що не хочеться за необережне висловлювання навіть на форумі опинитись "где холодно в пальто"
просто нікому ще не потрібно вмирати за щось,
це лише потім буде робити вибір...
Я не хочу бути героєм України –
Не цінує героїв моя країна!...
Слова: О.Є. Положинський
Альбом: Тартак. "Музичний Лист Щастя" (2004 р.)