Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Сторінка зі щоденника

Сообщений 1 страница 8 из 8

1

(Намагався створити щось абсурдне і висміяти що-небудь. Наскільки це вдалось, дивіться самі :) )

Сторінка зі щоденника

(Розбираю свої речі студентських років, порпаюся у запиленому картонному ящику)

Дістаю сірий блокнот, відкриваю. Це ж мій щоденник! Дивно, не пам’ятаю, щоб я його вів! Швиденько перебираю сторінки – нічого цікавого… Десь посередині відкриваю… і бачу незнайомий почерк.
Хм, я давав комусь читати свій щоденник??
Цікаво, що тут пишуть?

Читаю:
«… Сонячний день. Сьогодні прокинувся з якимось дивним передчуттям щастя, щось приємне має статись зі мною. Може сьогодні пощастить і я зустріну ЇЇ. Мою єдину, мою долю! Від щастя серце так і проситься з грудей…

… Снаряди розриваються десь зовсім поруч. Але вони мене не бачать. Я фартовий :), я доповзу, бо маю ще зустріти ЇЇ. У мене каска-невидимка… Повзу далі…
– Бух!!! – десь поруч, але це звертались не до мене... Піском присипало чоботи…
Трохи піднявши голову, повзу далі… Клятий танк! Якщо він дійде до нашої бази, то бій можна вважати програним…
– Та-та-та! – там десь командир відволікає увагу, видає соло на автоматі. Кожна куля міряє час і простір, прошиваючи грубою ниткою…
Повзу далі. Треба встигнути до гранатомета вбитого товариша раніше, ніж той клятий танк, інакше – кінець! Часу і набоїв все менше. Крові у рані командира також лишилось небагато… Треба встигнути…
Автомат командира мовчить – скінчились ноти і набої. Натомість гуркіт того клятого танка чути все голосніше…

До прошитого кулями тіла товариша залишилось кілька метрів…
Замість голови у нього – величезна квітка червоного маку, що розкидала довкола свої червоні пелюстки. Вони проросли мокрим піском.
Від того цвітіння каска відлетіла кудись дуже далеко…
(Як поетично…От би мені так… :))
Гуркіт танка чути все ближче…
Вихід на фінішну пряму: підповзаю, до тіла, кладу гранатомет на плече, сідаю на коліно, приціл… Постріл!!!...
Зі спини в мене вилетів величезний шмат м’яса… Падаю, дивлюсь на яскраве, як лампочка, сонце. Очі зовсім не сліпить.
Прислухаюсь до себе – серце зовсім не чути, мабуть воно все ж таки вистрибнуло від щастя, тільки через спину, а не груди.
Це була Вона – куля. Їй пощастило більше, ніж ракеті з мого гранатомету, бо вона зустріла мене, а я – її. Даремно я не вірив тій циганці у червоній хустині, там, на вокзалі. Дивлячись у її чорні очі, я не знав, що знайду свою суджену на полі бою…
От і не вір у долю! Мене колись народили і прибрали для цієї зустрічі, а її колись відлили, виточили й зарядили спеціально для мене! Ми створені одне для одного, це – любов!... Любов до гробу :)… Лежимо удвох і дивимось на сонце…
Але раптом земля здригнулась і Нас накрила тінь. :(
Цей клятий танк забрав останнє, що я мав – сонце! Гусениці закрили повіки…

Танк переїхав голову, лишивши після себе ще одну макову квітку…
Два червоні маки на розжареному жовтому піску – квіти на весіллі солдата і одинокої кулі, що зашила час і простір своїм мовчанням прямісінько у відкриту рану…»

Блін! Що за «писульки»?? Хто це написав? Якийсь ветеран? Чи цей «безбашений солдат»? У будь-якому випадку автор цих красивих рядків – великий брехун. Як же він без голови писав??... А може це його дух прилітав? І що я йому зробив? …

Ні це не мій почерк! Я не міг цього написати!
Ба, я навіть «відкосив» від армії. Правда, довелося головою розбити дзеркало і відірвати дверцята шафи у кабінеті лікаря «попу-аса», тобто проктолога, у воєнкоматі. А іншому лікарю накричати у вухо, наплювати у горло і начхати в носа :)… Так що із «попуасом» я повівся навіть дуже гуманно :)

Хто ж міг написати в моєму щоденнику, та ще й без мого дозволу?! Чи я кому-небудь давав його читати? Ох ці дурні сумніви і ще дурніші запитання! Від них починає боліти голова. Простіше вирвати цю сторінку і викинути…

(Видираю листок із блокнота… і вже майже викинув у сміття, але…)

А що коли листок перевернути догори дриґом?...
Ооо! Зовсім інша справа! Інший почерк!

Читаю:

«Жизнь покинула меня.
Ты не мой, я не твоя.
Губы шелестом печали
На прощанье отвечали

Поцелуями во тьму.
Душу дашь – я не возьму.

Не согреть мороз ресниц,
Глаз уставших из глазниц
Без вороны не достать.
Жизнь за жизнь не обменять…

А когда-то, помнишь? Обещал.
Вечно ждать, любить. Соврал,
Разорвал, разбрызгал счастье,
Распилил! Тепер ненастье

Битого стекла
К венам. Вжик! – и потекла
Вместе с болью и водой,
С ванной комнаты долой.

Меня смоют, и по трубам
От тебя, поближе к трупам.
Может быть еще прочтешь
Зеркала помад. Переживешь…»

Хм,… дівчинка, що хоче померти через нещасливе кохання?! А може вже померла?... Але ж у ванні не так уже й зручно писати. Вона нічим не краща за того «макового солдата»!...
От дурна! Можна ж знайти ще десяток таких і навіть кращих! Але ж ні! Потрібен саме цей – без мазохізму ніяк! А може він гей?! Що тоді робити?...

Блін! Якась фігня! Читаю «писульки» якихось незнайомих мені мерців. Обидва нещасні! Обидва великі брехуни!

А що, якби їх поміняти місцями? Вона все одно не хотіла жити! Їй байдуже як померти і де лежати, до того ж у неї не вийшло з тим … геєм. Замість того, щоб стікати кров’ю у ванні, вона могла б пречудово собі загоряти з кулею під сонечком і посміхатись «гусенично»! :) … А цей, «маковий солдафон»? Він так хотів жити, і зустріти ЇЇ! Але не вдалося. :(… А що, коли йому написано бути не з Нею, а з Ним? Все ж таки краще жити, хоч і з геєм, аніж померти, хоч і під сонцем, і з кулею… Вибір є завжди!...
Я заплутався!... Щось знову не так! Трохи сексменшинний обмін відбувся!
А чи погодились би ці псевдо мерці на подібний аферу?...

Голова вже обертом від цих дурних роздумів. Правду сказав класик, що думати шкідливо. Особливо про неіснуючих збочених мерців, що залишили свої записи у моєму щоденнику…

Щось сумно стало на душі, і в животі забулькало. Треба сходити в туалет!

(Зминаю видертий з блокноту папірець і зачиняю за собою двері)

Кінець!

Отредактировано blok-ivan (2008-06-21 07:48:40)

+1

2

Хм. Оригинально и до мурашек по телу реалистично и жестоко. Слэм писать ваша парафия, Иван. Зря критики трендят про то, в чем ни черта не понимают, что слэм - это не искусство, еще какое, но понятно оно не всем, а тем вечно ищущим открытым душам, которые находятся в опозиции к серой массе и плывут вечно против течения.

0

3

Я вот тут подумал, а ведь поэтики в любви солдата с пулей намного больше, чем в любовной лирике знаменитых класиков

0

4

Пока писал, самому было непосебе! Но я шел на эксперимент.
Хотел затронуть нек темы, и высмеять чего-нибудь. В слэме я чайник.
У меня в голове символ слэма - это огромный гвоздь, забитый на одну десятую посредине гладкого, лакированного, блестящего стола.
Непривычно, наверное, увидеть такое в своем кабинете? :)

Наверное слэм - это то, что я знал, но не знал, как его зовут. :)
То есть остро социальные (и не только) произведения!
А у меня такая привычка - смотреть и искать подвох, он всегда есть (по крайней мере, кто ищет, тот всегда находит).
Против течения идти - полезное дело для общества (встряхивает немного пыль),
но шишек набиваешь немеряно!

Большое спасибо за отзыв!!!

2) Согласен! Но не все понимают эту поэтику! Мне кажется особенно по другому смотрят на это дело девушки! (Они же не мужчины! :) )

0

5

DATCHANIN написал(а):

но понятно оно не всем, а тем вечно ищущим открытым душам, которые находятся в опозиции к серой массе и плывут вечно против течения.

:cool:

Благодарю за понимание!

0

6

Молодец!

0

7

2 Лара ПЕСЕНКА :
Благодарю!
конечно это не "чудесный вечер", но ... :)

0

8

blok-ivan написал(а):

конечно это не "чудесный вечер", но ... :)

Да это в сто раз лучше Вечерочка!!!!! Пусть на украинском, который не мой родной, и я не всегда все понимаю, но мне так понравилось!!!
Ванюша - КЛАСС!!
Да кстати я вам вопрос задала в теме какой- то поэтессы, а вы так и не ответили на мою реплику!

0