Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » Репортажная фотография (авторские работы) » Мітинг приурочений до дня народження Т.Г.Шевченка.

Мітинг приурочений до дня народження Т.Г.Шевченка.

Сообщений 1 страница 4 из 4

1

Був на невелюдному мітинзі.
Зустрів там одного знайомого  з фотоклубу..
Ось крихітна частина фотографій.

[реклама вместо картинки]

Отредактировано blacksun2000 (2008-03-09 20:56:58)

0

2

Они, я надеюсь, не против дня рождения Шевченка митинговали....
Чьи флаги на первом фото, извините а необразованность.

0

3

Прапори Української Народної Партії (цей прапор просто знаю,
оскльки цікавився прапорами політсил
і назбирав їх гарну колекцю малих прапорців - і взагаді передвиборчих піар-матеріалів;
а хто ж їх знає всі? при такій багатопартійності... Так тут абсолютно нічого страшного немає)

і червоно-чорні - "України, яка бореться":

Не підлягає найменшому сумнівові, що власне «Україна, яка бореться», символізована червоно-чорними кольорами, надхнула учасників II Великого Збору ОУН у квітні 1941 року прийняти окрему постанову: «Організація уживає свойого окремого організаційного прапора чорної і червоної краски».

Нашим національним прапором і надалі, і на всі часи, залишається синьо-жовтий прапор. Таку думку поділяють націоналісти, чесні патріоти України.

уривок новелі Стефаника «Сини». У творі є такий фрагмент: батько веде розмову з сином Андрієм
(цитати наводжу за виданням «Твори» В. Стефаника, третє видання Державного видавництва України, 1929 року, сторінка 279. Новелю надруковано згідно з тодішніми «Нормами літературної мови»).

Монолог батька: «Останній раз прийшов Андрій, він був у мене вчений.
«Тату, — каже, — тепер ідемо воювати за Україну». — «За яку Україну?»
А він підняв шаблею грудку землі та й каже: «Оце Україна, отут — і справив шаблею в груди, — тут її кров; землю нашу йдемо від ворога відібрати. Дайте мені, — каже, — білу сорочку, дайте чистої води, щоб я обмився, та й бувайте здорові». Як та його шабля блиснула, тай мене засліпила! «Сину, — кажу, - та є ще в мене менший від тебе, Іван, бери і його на це діло...»

Тут Коссак глибоко замислився і нарешті каже: «Геніяльне визначення України дав геніяльний Стефаник.
Україна — це земля, наша родюча, чорна, найбагатший у світі чорнозем, за який проливали кров найкращі сини України...» А далі: «Українська земля — чорного кольору, а кров борців, що йшла «відбирати її від ворога», — червона. А хіба ж поєднання цих кольорів — червоного і чорного — не символічне визначення України - України, що бореться?» Чи саме Зенон Коссак був першим, що сказав — червоно-чорний прапор — символ «України, що бореться», чи вже хтось раніше прийшов до такого висновку, мені важко сказати.

http://infostore.org/info/329844

Взагалі, про сам червоно-чорний прапор мені розповідала одна знайома
"в двох словах", а вже потім знайшов і його повну історію.

Про ідеологію розмовляли не особливо гаряче, більш в цьому контексті
практичних питань - те ж "дублювання кіно", Мистецький Арсенал,  власне дослідження і висвітлення творчості Шевченка,
та питання навіть економіки.
Хоча без фанатизму.

звісно люди сперечалися, оскільки
приходили і просто проходили люди з різних політичних таборів,
проте все відбувалося майже гармонійно...

Отредактировано blacksun2000 (2008-03-10 12:39:54)

0

4

Оленка бы плакала...  :'(

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » Репортажная фотография (авторские работы) » Мітинг приурочений до дня народження Т.Г.Шевченка.