Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » Я знаю твої вітражі…

Я знаю твої вітражі…

Сообщений 1 страница 10 из 10

1

Я стала вже звичайною, пройшла пора істерик,

Коли крутились вікна навколо голови…

І відчуття душевне усіх тонких матерій

Розтануло… а там бували й ми.

Забулись, потемніли усі чудові скельця

Багатої й глибокої, бездонної душі.

Лиш в пам’яті моїй ще є знання кубельця:

Які вони багаті були ці вітражі.

Всі аноди, катоди прошились крізь мене

Аж волосся стирчало як дим, догори.

А Хронос, трудяга, все меле та й меле…

Розпатлалась аура, і значить - кінець гри.

Отредактировано Юлия (2008-03-26 11:53:46)

0

2

шось я на анодах збився з ритму і так його й не намацав перечитавши тричі. але загалом цікавий вірш.

0

3

)))))  Не можна ж все заганяти під шаблони...  :canthearyou:   Ці шаблони і правила у творчості - ненавиджу їх!  :x Ритм... дійсно змінивсь в останніх чотирьох рядках...  То й що?  :surprise:  Є такі вірші, де ритм замінює саму суть того, що хотів передати автор... Іноді одна із головних переваг... Іноді суть настільки сильна, що до ритму вже не має ніякого діла... Варіантів дуже багато... Невже нам у школі всім так загнали мізки у рамки, що ми так і мислимо... стандартно!! Як всі!  :tired:

Ось, геніальний вір, хоча з автотром я себе ні в якому разі не порівнюю (бо це дуже відома людина, її вивчають у вищих навчальних закладах (не з математичним нахилом, звичайно) тільки про неї ніхто нічого не знає...)

Пустеля - колоратура 
З ацитиленовим кар`єром смерти. 
Щораз розпеченіші кола 
Нескінченної повивальні. 
На щаблях прискореного розпаду 
Самі бані, куби 
Й паралелепіпеди. 
Всесвіт - відірваний гудзик, 
Що знову - в сміттярку хаосу. 
Ні прихистку, ні слова, 
Ні калюжі питної води. 
Світанок. Вечір. Світанок. 
(Емма Андієвська)

Де тут ритм? Але хіба можна назвати цю поезію якось інакше, ніж - ГЕНІАЛЬНА?
Може хтось задумаєтья і вилізе з рамок!

(Вибачайте, зірвалась :stupor:)

Отредактировано Юлия (2008-03-26 12:40:12)

0

4

Юлия
я з вами згодна, бо вірші це щілина для душі!!!

0

5

правила пишутся для профессионалов. а мы - аматоры... и пишем, как хотим.  :writing:  :flirt:

0

6

Ви нічого не зрозуміли з того, що я хотіла сказати... А з Вами, Ешка, я не згодна! Можливо - навпаки: Правила - для аматорів, а для поезії - правил немає... (подивіться на поезію, що я привела в попередньому коментарі, де там ритм? А за правилами - він обов"язково має бути...))))))  Це не математика, не фізика, не хімія - де все повинно буди за формулою, бо інакше нічого не вийде... Поезію і творчість неможна підігнати до правил...  бо яка це вже, чорт забирай, творчіть, а тим більше поезія...

Отредактировано Юлия (2008-03-26 13:12:30)

0

7

Ну чого не зрозуміли?? все ми зрозуміли)) просто окрім того, що я з вами погоджуюсь, ще й свої відчуття висловлюю))

0

8

Илорна, я не Вас мала на увазі))) :tomato:

Отредактировано Юлия (2008-03-26 13:32:41)

0

9

Юличка, девчонки вас поддерживают, а вы так агрессивно с ними. Они же хорошие.  :crazy:
Лично я вообще не понимаю что такое «профессиональный поэт» им что дипломы такие выдают. Кто выдает? И где? Может и мне получить.  :writing:
И как можно судить ты –профессиональный поэт, а ты – нет! Не понимаю.  :mad:

0

10

Вообще-то дипломы дают))) В Москве, правда.. Но я не об этом... Ведь должно присутствовать какое-то чувство  или понятие, что это поэзия хорошая... А это - так... стишки... Проче - и забыл.... Ведь не всех в институте учат...))) Понятие такое должно быть в человеке, который пишет и читает других...  Да и профессионалов не я начала говорить...  И не хотела я наезжать... Просто накипело!  Извинятйте :blush:   Но мнение мое не поменялось... :mybb:

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » Я знаю твої вітражі…