Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Майжевесна

Сообщений 1 страница 6 из 6

1

Майжевесна
Майжевесна, я майжещаслива,
Вже скоро тепло, вже скоро всі зливи
Замінять сніги, не буде крижинок,
Не буде з дахів ніяких краплинок.

Не сірим - блакитним тепер стане небо.
Вже майжевесна; ще майже година, 
Як все яскравішим здаватися буде:
І ти, і твій сором, і трави, і луки.

А потім у ліс - по гриби чи по дрова
(Не знаю, напевно, не те щось змолола).
Вже просто весна, і я щасливію,
Плескаю в долоні. Та я шаленію!!!...

Купити морозива - й залпом з`їдати,
І не турбуватись, а мастурбувати;
Кохатись, летіти, упасти - побігти,
Курити кальян і відчути смак літа.

А потім лягти у траву височезну -
Шукати комашок і дихати в землю...
Ех, я розумію, вже скоро прилине
Майжевесна, я майжещаслива.

0

2

Вірш сподобався емоційністю, але дуже багато як змістовних, так і технічних не надто вдалих, як на мою скромну думку, моментів...  Наприклад, у фразі "скоро всі зливи замінять сніги" - тут "всі" явно для ритму, при цьому зміст робиться кумедним. І як то при зливах з дахів не буде "ніяких краплинок"? Чи фраза "відчути смак літа" - нібито про майжевесну йшла мова... У другій строфі щось не склалося з римою...
І ще одне, на чому хотілось би наголосити - поезія, крім думки і майстерності, цікава ще й оригінальністю. А тут читаєш - і одразу асоціації... На першому ж слові згадується "А за вікном майже весна..." Океана Ельзи.
Кричуща відвертість чи то бажання епатувати в четвертій строфі викликає посмішку.

0

3

Зацікавила назва, думав помилка)))) ан ні) А що, гарно вийшло

0

4

Так приємно... :) Дякую :)

0

5

Антоніна Спірідончева, справді, ті "нестиковки", на які ви вказали, змушують мене засміятись)) Є таке)) Щодо "відчути смак літа", то там попереду "курити кальян", і це напевно наслідки: покурив - і на тобі вже навіть і літо, не тільки весну )))))) Це я жартую)) Але дякую, що сказали об`єктивно. Для вірша як такого, мабуть, не потягне, а от для тексту на пісню - в самий раз)) Якщо буде гарна музика, то зміст слів можна і впустити))

0

6

А щодо Океану Ельзи, то навіть і не думала, коли писала, чесно))) Признатись, не пам`ятаю навіть мотивчик(

0