Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » В його домівці буде плач

В його домівці буде плач

Сообщений 1 страница 11 из 11

1

*     *     *

Зірви із шибениці плащ.
Твій кат іще не при параді.
В його домівці буде плач,
А у твоїй – таємна радість.

Але не в нім – твоя біда.
І не без нього – вічне свято.
Твій кат в тобі сидить, відай,
І вперто схилює до страти.

І тільки спалахом одним
Осяє думка в позачассі:
Як шию схилиш перед ним -
Душа лежатиме на пласі.

+2

2

безжально, жорстко. але... не посперичаєшся

0

3

Мабуть...

0

4

Відмінно! Класс! Те, що треба! (роздумував над цією темою і це, безумовно, гарна її реалізація)  :cool:

+1

0

5

Дякую, Іване!

0

6

Якраз це і не поезія, а віршована публіцистика і дидактика.

0

7

В мене виникло декілька суперечливих технічних моментів:

- із шибениці - "из виселицы?" - з(і) шибениці

- відай - віддай Ви мали на увазі чи віТай? Якщо - віддати - то що? Якщо вітати - навіщо, коли він сидить "давно" :question:

0

8

Марина Киевская написал(а):

- відай - віддай Ви мали на увазі чи віТай? Якщо - віддати - то що? Якщо вітати - навіщо, коли він сидить "давно" :question:

можливо я і помиляюсь, але, наскільки знаю українську мову і є її носієм, мо слово "відай" сприйняла, як  "знай". я помилилась?

0

9

"Відай" означає те саме, що "знай". У російській мові відповідник "видать".

0

10

Коли я цей вірш вперше читала і ще не було до нього коментарів, я думала, що "відай" - це описка, а мало бути "віддай", і не зрозуміло яку роль це слово виконувало у творі. Якщо це синонім "знай", то все стає на свої місця, тільки я чомусь завжди думала, що у слові "відай" наголос на першому складі, а не на другому, як тут (саме це і збиває з толку)...
А загалом вірш мені сподобався.

0

11

Мене звуть Олександр Петрович. Я добре знаю творчість Василя Симоненка. Його вірші щирі, милі, задушевні. Але здебільшого це не поезія, а публіцистика (суспільно важливі проблеми) або дидактика (повчання). Скажімо, "Ти знаєш, що ти людина" - це яскравий приклад віршованої публіцистики. Як і "Лебеді материнства", як і вигуки типу "Народ мій є. Народ мій завжди буде". Поет він досить посередній.

Отредактировано AleksGun (2010-10-26 12:46:42)

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » В його домівці буде плач