Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » У відлунні моїх самогубств

У відлунні моїх самогубств

Сообщений 31 страница 56 из 56

31

Вах-вах! Кто бы сомневался: это не автор кострубато написал, это читатели ничего в искусстве не понимают. Старый номер. Могли бы и что-то "посучасніше" придумать. :disappointed:

Мой вариант стиха:

У відлунні моїх самогубств -
Тільки марності зболені дзвони.
Повернувшись із пам'яті губ,
Я вином захлинуся червоним.

Щоб навідатись в інші світи,
Де плекаються зоряні терни.
Я не міг сфери дум обійти,
Бо душа відбувала свій термін.

Вже призначений сум почуття,
Що жарини пилинками стали.
... Я кохав її в межах життя,
А вона мене - поза світами.

Отредактировано INFERI (2009-11-20 14:32:10)

+1

32

Ань, ну у тебя уже  совсем другое получилось, равно как и у Сергея. Алекс написал свое, вы свое... У каждого свой стиль и свои оттенки. И нельзя сказать, что какое-то из них лучше или хуже. Это как блондинок с брюнетками сравнивать. Они разные! Другие!

0

33

Дякую за таку велику увагу до мого вірша.

0

34

И правда у AleksGun талант раскручивать на комменты)
Опять отвлекаемся, товарищщщщщи! Сучасна - она ж необъятная, засим каждому хватит, ещё и на потом останется!
Да, и респект не только

AleksGun написал(а):

..Я кохав її в межах життя,А вона мене - поза світами.

-  в каждом куплете есть искорки.

Отредактировано Вселенная (2009-11-20 22:47:16)

0

35

Скажу і я

AleksGun написал(а):

...Я кохав її в межах життя,
А вона мене - поза світами

просто пробиває струмом.

І це:

AleksGun написал(а):

У відлунні моїх самогубств -
Тільки марності зболені дзвони

(хоча, щось і типу "шестидесятників", але :)
.

0

36

Lana написал(а):

новости по СТБ послушать

))) украинский язык новостей по стб за модель вообще брать нельзя...  у них свой собственный диалект, который далековат от литературных стандартов...

0

37

Це не діалект. Просто вони намагаються вернути ту літературну мову, яка була у 1920-30 роках. Діалект це: вул-кунь, діед-хліеб, ходиля-купиля, вукуляри ду читаннє, паїхав у Маскву і т.п. і т.д.

0

38

AleksGun написал(а):

Просто вони намагаються вернути ту літературну мову, яка була у 1920-30 роках.

Тогда почему бы не вернуть язык жестов или звукоподражания, который использовался нашими предками? Вперед надо смотреть, а не выдумывть колесо заново.

0

39

Справа в тім, що після згортання українізації у 1930 роках почалася русифікація. І мовознавці отримали завдання партії: зробити українську мову якомога ближчою до російської. Із словників вилучали цілі пласти слів, граматичні форми змінювали. Насправді українська мова ближча до  польської і білоруської, а російська - до білоруської і болгарської.

0

40

І яскажу :)

У мовній реформі не все так погано як здається.
Букву "Ф" ніхто не забиратиме :)
"Клюб", теж наврядчи повернеться.

Загалом, треба послухати носіїв мови, котрі нею завжди говорили, думали і мало дивились тєлєвізор.
У таких людей вона на рівні відчуття. Наврядчи вони ходять у кінО, але точно, іноді їздять у метрІ. Я малий їздив і часто ходив у пальтІ, за що отримував прочухана від мами...

0

41

Заза Пауалішвілі написал(а):

Загалом, треба послухати носіїв мови, котрі нею завжди говорили, думали

Згоден. До речі, вірш "Вона доволі груба у коханні" я написав, коли випадково цю фразу почув з уст однієї дівчини у поїзді. Вона голосно розмовляла по мобільному з подругою. Теревенила про свою знайому, яку покинув хлопець. Тоді й пролунала ця фраза. Я зрозумів, що для цієї дівчини українська мова - природна. Я б, наприклад, слово "доволі" не сказав, бо виріс на Херсонщині, де побутує суржик. Літературну мову мені доводилося опановувати уже в інституті.

0

42

Отож... моя рідна мова - російська. І українську я теж опановувала на рівні літературної, академічної. Тому іноді дуже важко сприймати те, як говорять люди, для яких рідна мова - українська, але не літературна.

0

43

Це наша велика проблема. Добре хоч те, що тепер мій 5-річний онук змалку вчиться спілкуватися українською: "Тато їде на потязі", "Бабуся Тома чекає", "Мені боляче"...

0

44

:cool:

0

45

Lana написал(а):

На самом деле "сучасна вкраїнська мова" имеет столько вариаций на тему, что любой запутается. Только за время моего обучения в школе поменялось несколько вариантов грамматик и т.д.

Ніяких варіацій літературна мова не має. Її норми закріплені у діючому правописі від 1993 року. Ще були проекти змін у 1999 та 2003 роках, але їх не прийняли через політичні причини. Усі вони стосується, в основному, правил написання і вимови, але ж ніяк не змінюють граматичні форми і категорії. Граматика включає в себе морфологію і синтаксис. Тобто ніяких змін у частинах мови, їх відмінюванні, членах речення, синтаксичних конструкціях тощо за останнє століття не відбулося.

Отредактировано AleksGun (2009-11-25 14:22:30)

0

46

AleksGun написал(а):

ніяких змін у частинах мови, їх відмінюванні, членах речення, синтаксичних конструкціях тощо за останнє століття не відбулося.

Поменялось написание союзов "мовби", "нібито", "начебто"... Прошлое поколение ещё писало их раздельно, как союз и частицу.

0

47

Так. Але це правопис, а не граматика.

0

48

Ну, просто неправильная ассоциация на слово "грамматика" возникает. ))))))) Конечно, правописание - это не то. Тем более, не так уж и сложно запомнить, что и как пишется. Действительно, хорошо, что ничего не поменялось в правилах.
Вот меня другая проблема беспокоит: сейчас активно используется буква "ґ" даже не в исконно "гэшных" словах. Как можно определить, где её таки нужно писать, не заглядывая в таблички? Может, принцип какой-то есть?

0

49

http://www.ukrspell.com.ua/articles/g.html

0

50

Это ж как раз и есть моя табличка. Я хотела узнать, существуют ли чисто языковые способы определить наличие буквы ґ, как, например, орфограммы.
Но раз невозможно, то и ладно.  :dontknow:

0

51

Ладно, зачётно...

0

52

У смислі "на трієчку"?

0

53

Сподобався вірш.

0

54

Дякую!

0

55

:cool:   дуже сподобалось.

0

56

Спасибі!

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » У відлунні моїх самогубств