Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Мої -120(за Цельсієм)

Сообщений 1 страница 7 из 7

1

Темрява існує,
доки сплять сірники

Сторона всесвіту, де я лише гість. Це моє, без порад і заздрощів, без питань і очікування сповіді. Це те, що є в мене, існує як частина мене і має форму лише як образ мій. Це те, що не побачиш у дзеркальному відображенні та погляді, не помітиш на кардіограмі і знімках флюорографії.
Це я – коли світло ліхтарів тікає з вулиць, і з ким би ти не був – лишатимешся один.
Ласкаво просимо до півночі (поняття часове, а не географічне) – вхід з двору.
Двері відкриваються лише коли ніхто не бачить. За нею ваші відображення та мої образи; там ваша кров втрачає швидкість, а фантазії набувають турбулентності; там холодно від уваги і гаряче від байдужих жестів.
За дверима чути тихе шкварчання. На підлозі чиєсь симпатичне тіло та плями червоної липкої субстанції з присмаком заліза. В приміщенні легкий сморід та передчуття смачненького. З погляду на тіло на підлозі спостерігається, що на ньому не вистачає шматків.
Але мені байдуже. Це моя кара, чи то пак прокляття. Я сиджу в зимовому саду і серце моє холодніше від снігу цього, бо сніг не тане на ньому, і холод зими цієї ніби суть мене. Я втратив відчуття любові, хоча знав його.
Нема нічого. Просто тиша. Тиша і вказівка на напрям. Я даю надію і впевненість, тепло і втіху, хоч сенсу цього не відаю. Це навіть не байдужість – це все-таки контакт, але без об’єктивної активності. Це просто пустота. Біла тиша. Не нарікайте на те, що можете бачити за дверима, бо ж і свої ви замикаєте.
В темряві не холодно. Там ніяк.
Подайте сірники.

Отредактировано Ariy (2008-09-12 01:32:36)

+2

2

Оо! Давненько Вас не було чути! ))
Дуже радий зустрічі! Тому дозволю собі кілька зауважень "зі своєї дзвінниці":

читаючи першу половину, не знаходив єдиноі цілосної ідеї. тобто їх багато, але дуже різні.
Як я раніше казав, у такому випадку текст треба трошки розтягнути, аби ввести читача у подібний трансу стан, щоб свідомість не стрибала у різні боки, читаючи наступне речення, а поступово підходила до головної ідеї, або несподіванки.
Різкий перехід до образу звіра маємо. Це є гут! Але занадто лаконічно про нього написано. (складається враження, що ВИ хотіли передати свій стан)
...
і сірники в кінці твору (останнє речення), на мою думку, ні до чого )))
...
для такого розміру текст повинен бути цілісним (як Ваш твір про будинок).
У даному випадки він має кілька яскравих моментів (змістовних речень), до того ж ділиться на дві частини (так мені здалося принаймні)))
...
успіхів!!!  :flag:
...

дозволю ще собі одну пораду, чи то пак, поділюся секретом:
після написання краще кілька разів перечитати-підкорегувати.

:flag:

Отредактировано blok-ivan (2008-09-12 10:38:31)

0

3

:blush: Дякую за відгук.
щодо останньої поради, то я так і робив. згоден, трохи не досконала форма, але подається так заплановано:тут не планувалось місце для стану трансу, це й справді спроба передати свій стан. це й справді коктейль абсорбуючих напрямків:), як і інколи те, що є в нас.

0

4

"Маловато будет!" Треба продовжити, може, щось вийде. А так це тільки начерк ("набросок") до якоїсь серйозної теми. Успіхів!

0

5

Не разделю мнение предыдущих комментаторов - мне очень понравилось. "Рваность" формы придает целостность всему произведению, на мой взгляд по крайней мере.

Ariy написал(а):

Подайте сірники.

:cool:

P.S. Возможно мне понравилось, потому что я это чувствовал.

0

6

Я бы назвала эту форму подачи литературой 21 века. Мне понравилось и в этом заключается литературная революция сегодняшнего дня

0

7

И я почувствовала.
Благодарю автора за подтекст! ))

0