Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Команданти

Сообщений 1 страница 12 из 12

1

*     *     *
Палять свічки мимо неба.
Йдуть мимо сосен і днів.
Боже, нічого не треба —
Тільки б ти подих здійснив.

Тільки б наснилось вар'ятам
Все, що здіймає сніги.
Визріли зорі, і я там
Креслю віддалень круги.

І не збираюся знати
Перестороги прикмет.
Мого життя команданти
Кличуть лише уперед.

0

2

Скажімо так: я буду жити так я хочу, усім наперекір)))????

0

3

Тільки вперед, тільки на лінію вогню!

0

4

Іноді ми у цьому прагненні вперед забуваємо поглянути у глиб себе...

0

5

Вперед і вглиб - а там...

0

6

Вірш-заклик, вірш-виклик! чудово!
...але...
з усією повагою, враховуючи Ваш рівень і мою некомпетентність, прошу не гніватись на мене:
щось не так... може то я просто очікував (чи навіть ВИМАГАВ!) би від Вас щось більш монументальне на основі даного концепту!
...чи, можливо, в мені говорить моє его неповноцінності, що переоцінює свої сили, і я дозволяю собі думати, що можна було б краще...
...
...в одному впвнений - я не розумію слова "вар'ята"
Дякую за милосердність!

0

7

Вар'ят означає "ненормальний, несамовитий, божевільний". Тобто, відмінний від звичайної людини. Це ті, кого називають у житті "білими воронами", "безнадійними романтиками" тощо.
А щодо вірша, то, звичайно, можна написати і краще. Межі досконалості нема. Дякую за відгук!

0

8

OLENKA написал(а):

Іноді ми у цьому прагненні вперед забуваємо поглянути у глиб себе...

"...промедление подобно смерти..."
...не було б подвигів та справжніх героїв посмертних, не було б романтики та романтиків та романтичних вчинків, якби "герої" вагалися...

0

9

AleksGun написал(а):

Боже, нічого не треба —
Тільки б ти подих здійснив.

"...без Бога - ні до порога",- казали козаки...   :yep:

AleksGun написал(а):

"ненормальний, несамовитий, божевільний"

...ті ж самі козаки, якщо вірити, перед боєм могли впадати в стан (як вони самі його називали:"...коли тіло грає..."), коли вони не відчували ран та болю, та й самих поранень менше отримували й бились, як несамовиті...
свідомість відходить на другий план, а інстинкт самозбереження взагалі - на останній.
(у воїнів різних народів були свої способи досягнення подібного стану - хтось їв мухомори, хтось - курив щось  :smoke: ... і т.д.)

дякую за пояснення!  :cool:

0

10

Про козаків точно.

0

11

вірш-кредо.. добре коли людина чітко усвідомлює "камо грядеши".. а на рахунок обдумування й героїчності, мені здається, що це просто різні темпераменти. Є ж філософія книжкова та життєва. Одному властиво пізнати таїну буття у "спогляданні пупа", а інший має пройти "Крим і Рим". У кожного свій шлях.А історію творять "сірі кардинали"))

0

12

Історію творять усі - і білі, і чорні, і сірі, і малинові...

0