Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!!

Объявление

Журнал «СТЕНА» 2014: ВЕТЕР ПЕРЕМЕН!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » Самостійна жінка

Самостійна жінка

Сообщений 1 страница 5 из 5

1

Самостійна жінка

Самостійна жінка… вся обвішана собаками-справами,
Що зубами вчепились в спідницю і рукави.
Їй здається, вона почувається трохи коханою,
Просто ще не побачила другу із половин.
В неї все не складається з часом на пошуки,
Незакінчені справи тягнуть одна в сторону, друга вперед.
Їй нема як спинитись на кухні і випекти коржики
Й, жуючи їх, зануритись в з’юзаний інтернет.
Їй інстинкти підказують, що треба собак цих струсити,
Хай в лахмітті, а вирватись і піти.
Та про кожну собаку вона собі пише звіти,
Без страху зазирає в собачі люті роти.
Вона тягне усі ці справи… чи то проблеми,
Без свободи і волі озирнутися собі в тил.
І коли вона на ніч змащує руки кремом,
Хтось стоїть за спиною. А вона падає в сон без сил.

+1

2

Антоніна Спірідончева написал(а):

Хтось стоїть за спиною. А вона падає в сон без сил

А вот с этого места поподробней) Кто же стоит, а? Я думаю, что бездарно прожитые годы. А вы? Хотя, если её миссия в чем-то светлом, то эти дела-собаки нормальное дело, но если это суета, то жизнь проходит бездарно

0

3

По задумке за спиной стоит (образно, конечно), тот, чью любовь интуитивно ощущает героиня. Но, я так понимаю, в стихе... в том, каким он вышел, есть много пространства для фантазии, там может и смерть с косой стоять...))))) (это я после енного прочтения придумала). Собаки - это конечно же, суета, ежедневные хлопоты и более крупные дела, которыми заполняется жизнь и которые отвлекают от чего-то более важного...
Благодарю за комментарий. :)

0

4

Думка про смерть за спиною мені найбільше імпонує, тому що це символ нашого короткого перебування на Землі і невпинності часу. Ми часто стільки сил і часу втрачаємо даремно... розтрачуємо те, що виділено для більш маштабного

0

5

OLENKA
Так... Там може стояти смерь ще й тому, що героїня втратила контроль над часом, займаючись своїми "справами"...

0

Вы здесь » Форум молодёжного журнала "СТЕНА". Нам 9 лет!!! » ПОЭЗИЯ » Самостійна жінка